Sida 1 av 1

Byte a styrväxel, hur?

Postat: 27 nov 2008 21:56
av beercan2007
Hej alla,

Jag är ny i detta forum men inte som 480 ägare. Jag har idag en 480 ES (B18E) -87:a som behöver ny styrväxel. Min fråga är, hur byter man denna, och då menar jag inte skruvar loss den men mer fokus på luftnig av servo m.m. efter bytet?

Någon som renoverat styrväxel eller bytt den och som kanske kan hjälpa med lite tips?

Tacksam!!!! :D

Postat: 28 nov 2008 01:21
av susanne 374
Hej beercan!

Jag har skrotat några 480 och när vi demonterade styrväxelar så tog vi med servopump och behållare utan att dela slangarna någonstans.
Då slipper man allt oljespill och det fungerar direkt när du monterar tillbaka den nya.
Har en komplett liggande om du behöver.

Mvh
Sus

Postat: 29 nov 2008 21:19
av Frankén
tja

jag har bytt ett par styrväxlar inte på 480 men på volvo xc70, jag skiter i om man tappar ut all styrväxelolja, ska endå luftast när man e klar :twisted:


Luftningen går till så att, när allt är monterat klart allt, så fyller man med servo olja i behållaren och men skruva inte på locket en, sen startar man bilen och styr max åt höger och vänster några gånger så alla luft bubblor försvinner (lättast om någon annan tittar ner i behållaren och säger till när de inte kommer några luft bubblor, sen känner man på styrningen när de är klart går jämnt och fint)
, man kan behöva fylla på sen när luftningen är klar, sen är de bara skruva på locket till behållaren. klart!:D

lycka till!! :D 8)


//Danne :D

Tack för tipsen men nu har jag ett nytt problem........

Postat: 30 nov 2008 10:31
av beercan2007
Jag har fått loss det mesta nu en får inte loss ansutningarna = de 2 metallrören som ansluter mot styrväxlen. Några tips på hr man får loss "fast rostade" rörhel**** annars klipper jag dem och får försöka köpa nytt. :evil: